rezerviraj

svojo

sobo

zdaj

rezerviraj

zdaj

Pravno obvestilo

PODATKI UPRAVLJALCA SPLETNE STRANI

Spletna stran Hotel Maribor je last podjetja Galerija Gosposka d.o.o., Gosposka ulica 8, 2000 Maribor, ID za DDV: SI71177183, Matična št.: 2156261000, TRR: SI56 3400 0101 5823 940. Družba je registrirana pri Okrožnem sodišču v Mariboru, kjer se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov in njihoz njimi ravnamo odgovorno v skladu z zahtevami Splošne uredbe o varstvu podatkov EU (GDPR).

Vsebine, objavljene na spletnem mestu, so last podjetja Galerija Gosposka d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene in za osebno uporabo, pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Ne sme se jih kopirati, razmnoževati ali na kakršenkoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja lastnika spletnega mesta.

Kakršnakoli druga uporaba ali distribucija teh vsebin ali njihovih posameznih delo ni dovoljena. Lastnik spletnega mesta ni odgovoren za morebitne škodljive posledice uporabe.

Podjetje Galerija Gosposka d.o.o. ne odgovarja za uporabo spletnih strani in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo vsebin tega spletnega mesta.

Lastnik ne odgovarja za točnost vsebin na spletnem mestu niti za kakršnokoli izgubo ali škodo, nastalo na podlagi uporabe teh vsebin. Uporabnik vse vsebine in storitve na spletnem mestu uporablja na lastno odgovornost.

Podjetje Galerija Gosposka d.o.o. si pridržujejo pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletnem mestu. Podjetje bo z vsemi podatki zbranimi na spletnem mestu razpolagalo v skladu z veljavno zakonodajo.

VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Naše stranke so za nas dragocene, razumemo njihovo skrb za zasebnost in z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno ter v celoti spoštujemo naše zaveze po zakoniti, pošteni in pregledni obdelavi osebnih podatkov. Prav tako z ustreznimi ukrepi zavarovanja skrbimo, da do osebnih podatkov ne dostopajo nepooblaščene osebe, ohranjamo njihovo zaupnost in celovitost ter preprečujemo njihovo izgubo oziroma nenamerno uničenje ves čas obdelave.

Katere podatke zbiramo?
Ko izpolnite kontaktni obrazec ali opravite rezervacijo vnesete v sistem podatke, ki omogočajo nadaljnjo komunikacijo. Osebne podatke, ki nam jih posredujete, zbiramo, upravljamo in obdelujemo le na podlagi vašega izrecnega soglasja oz. jih potrebujemo zaradi zakonsko (pogodbeno) določenih, namenov. Za potrebe opravljanja storitve upravljalec zbira, vodi in shranjuje naslednje podatke:
• ime, priimek, naslov stranke
• naslov elektonske pošte
• telefonsko številko
• naziv podjetja in davčno številko, če je stranka pravna oseba
• številka kreditne kartice (samo v primeru fiksne rezervacije).
• ostale podatke, ki jih uporabnik prostovoljno potrdi, vnese v obrazce na spletnem mestu Hotel Maribor ali posreduje upravljalcu preko elektronske pošte (npr. IP naslov odobritve uporabe piškotkov na spletni strani, podatki za pripravo ponudb, podatki o naročilu darilnega bona, podatki o rezervaciji savne, podatki o razervaciji in plačilu nočitve)

S kakšnim namenom zbiramo osebne podatke?
V primeru spletne rezervacije naših storitev bomo osebne podatke uporabnikov uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (izvedba namestitve, pošiljanje informativnega gradiva, priprava ponudb ipd.) in ostalo potrebno komunikacijo. Za pravilnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Upravljalec ne odgovarja. Podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani tretjim osebam.
Občasno in ob stikih z uporabniki, torej gosti Hotela Maribor****, želimo pridobiti pomembne informacije o zadovoljstvu naših gostov s storitvijo, zato pošljemo vabilo k izpolnitvi vprašalnika oz. k podaji povratnih informacij. Izpolnjevanje anket je prostovoljno in zanjo ni treba pridobiti soglasja uporabnika. Povratne informacije so nam namreč v izjemno pomoč pri zagotavljanju kakovostnih storitev.

Uporabniki imajo kadarkoli pravico zahtevati od ponudnika storitev, da njihove osebne podatke izbriše iz zbirk osebnih podatkov ponudnika.

O PIŠKOTKIH

Galerija Gosposka zbira osebne podatke tudi ob obisku njenih spletnih strani, prek piškotkov, za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih strani oz. portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu oz. portalu. Galerija Gosposka uporablja naslednje piškotke:

Skupina 1: so ključni in brez njih posamezna spletna stran oz. spletni portal v lasti oz. upravljanju Galerije Gosposke, ne bo deloval, kot bi moral. Nastavijo se, ko posameznik odda obrazec, se prijavi ali opravi kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo, ki gre preko klikanja na enostavne povezave.

Skupina 2: z njimi Galerija Gosposka analizira promet na posamezni spletni strani oz. portalu, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo. Posameznik sprejme piškot s klikom na gumb na spletni strani oz. z nadaljevanjem aktivnega brskanja po spletni strani, ki ga izvede po prejemu obvestila o piškotkih.

Skupina 3: so piškotki partnerskih storitev, kot so: Facebook, Instagram, Google idr. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo.

Kaj so piškotki?
Piškotki so male besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.Razlogov za uporabo piškotkov je več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave itn.), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (registracija, vsebina nakupovalne košarice, prijava na e-novice, ogled videa itn.), pomagajo pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina itn.), s katerimi si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih straneh ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.Ker želimo biti z vami popolnoma odkriti, smo pripravili seznam vseh piškotkov, ki jih uporabljamo in zakaj. Upoštevajte, da se z nadaljnjo uporabo te spletne strani strinjate z našo rabo opisanih piškotkov.

Katere piškotke uporablja spletna stran?

Nujno potrebni piškotki
Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje obrazcev, košarice in drugih bistvenih elementov spletne strani. Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.Primer uporabljenih piškotkov: PHPSESSION

Google
Google uprablja piškotke za shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, izbire jezikovne verzije, št. prikazanih zadetkov in vrednosti, prikaz informacij na Google zemljevidih ter mnogih drugih funkcionalnosti in storitev tega spletnega giganta. Več >>

Google Analytics
Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Nudi nam informacije o obnašanju uporabnikov na naši spletni strani in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo, prikazati relevantno vsebino itn. Pri razbiranju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 let.Primer uporabljenih piškotkov: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv. Več >>

Google maps
Google maps pripadajoče piškotke uporabljamo za prikaz uporabniku prijaznega zemljevida in označb lokacije. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let.Primeri uporabljenih piškotkov: SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF.

Facebook
Piškotki storitve Facebook personalizirajo izkušnjo skupne rabe, saj vam omogoča prijavo in preprosto interakcijo z družabnimi omrežji in beležijo število delitev, všečkov, komentarjev. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 5 let. Primer uporabljenih piškotkov: act,locale, lu, datr, csm. Več >>

Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?
Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletne trgovine morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete s pomočjo funkcije »Pomoč«, obiščete spletno stran >>, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih.

GDPR POLITIKA ZASEBNOSTI

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V Galeriji Gosposka d.o.o, Gosposka ulica 8, 2000 Maribor ( v nadaljevanju Galerija Gosposka ), se tega zavedamo in spoštujemo zasebnost naših strank, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z v Republiki Sloveniji veljavnimi predpisi ter internimi akti našega podjetja. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim zaposlenim in pogodbenim obdelovalcem, v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno izvajanje delovnih procesov, zagotavljanje storitev družbe in izpolnjevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodbenih razmerij s stranko, v sled česar izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.

Kako varujemo vaše osebne podatke?
Vedno hranimo zgolj nujno potrebne podatke. Naše spletne strani gostujejo na varnem spletnem strežniku in so podvržene rednim varnostnim pregledom.
Vaše podatke uporabljamo izključno za zgoraj opisane namene in jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam.

Pravice posameznikov:
Pravica, da od podjetja Galerija Gosposka kot upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahtevate:
– Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:
* namene obdelave,
* popravek netočnih osebnih podatkov.
– Omejitev obdelave, kadar:
* Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe),
* Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov.
– Odjavo od prejemanja s klikom na povezavo v prejetem sporočilu.
– Pravica, da zoper upravljavca vložite pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava mojih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.
Zahteve za informiranje, izbris in popravek lahko pošljete na naslov: info@hotelmaribor.si

Postopek uveljavljanja pravic
Seznanjen sem, da lahko s pisno zahtevo, poslano na naslov: Galerija Gosposka d.o.o., Gosposka 8, 2000 Maribor, s pripisom »za GDPR«, zahtevam dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Kontakt
Če želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov v podjetju Galerija Gosposka d.o.o., nam lahko pišete na naš e-naslov: info@hotelmaribor.si

Spremembe pogojev uporabe spletne strani in politike zasebnosti
Datum zadnje posodobitve: 18. maj 2018

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe sprejemate vse piškotke, ki jih uporabljamo. Več o piškotkih.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close