rezerviraj

svojo

sobo

rezerviraj

zdaj

Gostilna Maribor

Domača in lokalna kulinarika

Okusite pristno štajersko kuhinjo v Gostilni Maribor, ki se nahaja v pritličju Hotela Maribor. Tukaj diši po domačem in se okuša lokalno pridelana hrana.

Čare nove mestne gostilne lahko doživite za stoletnimi zidovi in pod mogočnimi oboki hiše, kjer je od začetka 18. stoletja dalje delovala pivovarna. Iz kuhinje diši po goveji juhi, pohani kuri, esigflajšu, žemljicah in golažu, jabolčnem štrudlju in mareličnih knedlih ter drugih dobrotah, ki vračajo spomin na kuhinjo babic iz lokalnega okolja.

S premišljeno zasnovano kulinarično ponudbo v Gostilni Maribor tujim gostom predstavljajo gastronomske značilnosti Štajerske, meščane pa razvajajo z okusom in vonjavami domačnosti. Chef kuhinje Gostilne Maribor je priznani slovenski kuhar mlajše generacije Gregor Jager, ki je kuharsko znanje in izkušnje pridobival v najbolj prestižnih restavracijah doma in v tujini. Kuhalnico vrti z velikim veseljem, dneve pa mu lepšajo predvsem nasmejani in zadovoljni gostje.

Za dober začetek dneva si privoščite mestni zajtrk! Za malico ali hitro kosilo zagrizite v hrustljavo žemljico, nadevano s sveže pečeno govedino in postreženo z domačimi kumaricami. Za obilnejše kosilo ali večerjo pa si privoščite štajersko “pohano kuro” z izbranimi prilogami, na koncu obeda pa ne pozabite na marelične knedle, ki jih je zagotovo pripravljala tudi vaša babica.

Prepričajte se tudi sami in si na vrtu s pogledom na Glavni trg privoščite dobro kosilo in osvežilno pijačo.

Spletna stran uporablja piškotke s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe sprejemate vse piškotke, ki jih uporabljamo. Več o piškotkih.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close